Dodatci

 

AUTOMATSKI VERTIKALNI EKRAN

Zahvaljujući automatskom dodiru osjetljivog ekrana-omogućava front i bočnu zaštitu-i pedalne kontrole ciklusa,operator može raditi sa obe ruke slobodno za utovar dijelova , sa manje umora i naprezanja mišića.Ova opcija daje vam oko 20% povećane produktivnosti uz potpunu sigurnost.Vrata su artikulisana za najveće snadbijevanje i pun pristup za brže, lake alatne promjene.

 

ELEKTRONSKI VODIČ

EMG mehaničke prese mogu,po zahtjevu kupca , biti opremljene sa nematerijalnim barierom jednostavan ili koja se može programirati.Programska bariera automatski kontroliše startovanje ciklusa prese posle operatora ima ulazni predprogram prelazeći na elektronski vodič snopa (8 maximum).Ova inovacija takodje osigurava maksimalnu sigurnost dok uveliko poboljšava produktivnost prese.

 

ZVUČNE KOREKTIVNE KABINE

U cilju prema značajnom smanjenju buke nivoa od 15 do 18 dB ,zvučna korektivna kabina može biti postavljena na vaš EMG mehaničke prese. Vadjenje vazduha sa proticanjem prema gore od 1500m3/h je pravljeno sa ventilom opremljenim sa uredjajem za smanjenje zvuka.Korisnik može prići presi zahvaljujući artikulisanim vratima ispred, nazad i lijevo/desno.Mi dostavljamo ovu zvučno korektivnu kabinu na paleti spremna za postavljanje.

 

ODLJEPLJIVANJE-UREĐIVANJE-HRANJENJE-SIJEČENJE

Na zahtijev mi možemo podesiti vašu presu sa kompletnom postavljenom linijom hranilice isporučene sa presom i spremnom za rad.

  • odljepljivanje
  • dotjerivanje
  • hranilica,sijekač
 

DRUGI DODATCI

Podmazivanje
 


Mnogi različiti modeli mogu biti adaptirani postavljeni za podmazivanje vaše trake
podmazivanje sa masnim rolerima
podmazivanje sa mikro-lub sprejnim sistemom
Oprema je isporučena montirana na mašinu .Digitalni indikator za hod klipa.
 


Dobijate vrijeme i preciznost za fino podešavanje nulte tačke zahvaljujući digitalnom indikatoru za hod klipa.

Sa ovim digitalnim indikatorom korisnik može jasno gledati snagu prese u nizu zaustaviti presu u slučaju preopterečenja preodređene vrijednosti.Jastuk za izvlačenje
EMG vam može ponuditi široku paletu jastuka
  • plastični jastuci
  • jastuci azotni
  • Pneumatski jastuci
standardni produkti ili prema vašim potrebama